Stergatoarele de parbriz – piese esentiale pentru sofatul in siguranta

Stergatoarele de parbriz se numara printre cele mai importante piese atunci cand vine vorba de condusul in conditii de siguranta. Acestea asigura vizibilitatea in situatii meteo nefavorabile, asigura vizibilitatea prin curatarea parbrizului de imperfectiuni si il mentin curat pentru ca soferul sa vada toate obstacolele si carosabilul.

Foarte multi soferi nu acorda atentia cuvenita a stergatoarelor de parbriz si isi dau seama ca acestea confera siguranta, abia dupa ce nu mai functioneaza corect sau se defecteaza.

De exemplu, in anotimpul ploios sau chiar intr-o zi in care ai parte pe timpul sofatului de o ploaie torentiala, iti dai seama de fapt cat de importante sunt aceste piese. Asigurarea vizibilitatii maxime cu ajutorul stergatoarelor, ajuta soferul sa isi controleze miscarile.

Astfel, in cazul in care stergatoarele de parbriz sunt defecte sau ineficiente pe o ploaie torentiala, e timpul sa opresti masina si sa mergi mai departe doar atunci cand nu mai ploua. Acelasi lucru se intampla si daca in drum spre destinatie incepe o ninsoare abundenta.

Conditiile meteo nu sunt singurele cazuri in care ai nevoie de stergatoare de parbriz eficiente, ci si pentru a inlatura praful sau excrementele de pasari de pe luneta sau parbriz. Acum, cu siguranta te gandesti la cat de importante sunt aceste piese si ca e cazul sa le verifici de fiecare data cand pleci la drum.

Inlocuirea stergatoarelor de parbriz este o actiune pe care o poate face chiar soferul, fara a mai fi necesara interventia unui mecanic auto sau a unui service. Comanda stergatoare de parbriz originale pentru tipul masinii pe care o deti de pe autopiesa.ro si asigura-te ca ai facut schimbul in conditii optime. In cazul in care nu te descurci, apeleaza la un mecanic pentru a nu le monta gresit.

Durata de viata a stergatoarelor depinde in mod normal de conditiile meteo pe care conduci. Ceata impreuna cu ploile dese sau praful duc la o uzare prematura a stergatoarelor de parbriz.

Pe aceste conditii meteorologice, este vital ca soferul sa aiba o buna vizibilitate, pentru ca sofatul in siguranta sa nu fie impiedicat. Semnele date de uzura stergatoarelor variaza de la tip la tip, acestea pot lasa dungi pe parbriz sau pe luneta, lasa pete nesterse sau se formeaza o pasta in momentul folosirii.

Ca orice alte piese, stergatoarele de parbriz se uzeaza daca sunt folosite excesiv, atunci cand nu este nevoie. Spre exemplu, daca o pata sau mai multe nu sunt indepartate cu ajutorul stergatoarelor, nu incerca sa le folosesti excesiv, ci curata cu o laveta umeda sau uscata.

Alegerea stergatoarelor de parbriz potrivite pentru masina ta, este evident foarte importanta. Atat din pricina faptului ca unele nu se potrivesc modului de functionare, cat si lungimii acestora.

Pe autopiesa.ro gasesti stergatoare de parbriz pentru orice tip de masina, asadar nu va trebui sa iti faci griji. Poti alege stergatoare de parbriz din cauciuc sau din silicon. Cele din silicon sunt mai durabile, dar cele din cauciuc sunt mai eficiente in curatarea parbrizului.