Cine nu stie ca furnizorul de energie electrica poate fi schimbat, ar trebui sa se informeze in aceasta privinta pentru ca este posibil. Care este procedura pe care trebuie sa o urmezi o sa iti mentionez putin mai incolo. Deocamdata vreau sa ma focusez pe motivele pentru care ar trebui sa iei masuri in aceasta privinta. Desigur, scriu pentru cei care nu sunt multumiti de colaborarea pe care o desfasoara in prezent.
Asadar, gasesti mai jos o serie de informatii in acest sens, cu rol esential cu privire la procesul de inlocuire al furnizorului. Nu iti prezint aceste aspecte pentru a te motiva sa faci o schimbare neaparat. Daca cel cu care colaborezi acum iti ofera ceea ce ai nevoie si iti convin si preturile, atunci nu are rost sa iti faci de lucru. Ai in vedere insa faptul ca anul acesta se factureaza altfel energia electrica, piata fiind cea care stabileste pretul. Nu mai sunt deci valabile tarifele pe care le reglementase statul.
Schimbarea furnizorului de energie poate fi schimbarea de care ai nevoie!
Pentru inceput tin sa mentionez ca furnizorul de energie electrica si distribuitorul nu sunt una si aceeasi persoana. Multi fac deseori confuzie intre acestia. Cel din urma ramane acelasi, chiar daca ai luat decizia de a inlocui furnizorul. Rolul sau este de a asigura reviziile, de a extinde retelele, respectiv de a monta sau schimba – dupa caz, contoarele.
De obicei romanii sunt obisnuiti sa aleaga serviciile de furnizare energie electrica in functie de preturi. Cred ca este criteriul esential pentru acestia in cele mai multe cazuri si nu doar referitor la aceasta ramura. Este destul de vizibil insa ca diferentele de tarif sunt destul de insesizabile in fapt si o echilibrare a acestora va fi facuta cat de curand.
Desigur, nu recomand neglijarea lor – preturile reprezinta un reper in aceasta alegere. Nu constituie insa totul intr-o colaborare. Un impact major il are atitudinea furnizorului, respectiv modul in care socializeaza si ce canale de comunicare iti pune la dipozitie. Interventiile necesare pentru satisfacerea nevoilor tale au de asemenea influenta vizavi de o colaborare de succes.
- Ce motiv ai avea sa iti schimbi furnizorul?
Ca sa te convingi ca trebuie sa iei o astfel de masura, este necesar sa pui in balanta beneficiile de care ai parte in prezent si cele pe care ti le-ar putea oferi un potential furnizor. Nu pierde din vedere ofertele personalizate, respectiv clauzele contractuale ale acestora pentru ca in final acestea pot rezulta in pagube destul de mari.
Interesul furnizorului ar trebui sa fie de a bifa colaborari de durata, astfel ca un indiciu al seriozitatii il reprezinta comunicarea bidirectionala pe care o are cu tine. Trebuie sa stie ce asteptari ai si cum te pot ajuta in privinta acestora.
- Care sunt modificarile ce au aparut in 2018 legat de energia electrica?
Procesul de liberalizare a inceput sa fie desfasurat inca din 2017. La ora actuala, in calitate de consumator casnic trebuie sa negociezi cu furnizorul tau contractul specific, preturile fiind insa cele de piata libera. In cazul in care decizia ta este de a deveni elibigil, iese din calcul contractul reglementat.
Asta se intampla pentru ca acum energia este achizitionata de catre furnizor la preturi ce vizeaza si cererile. De asta tarifele de pe piata concurentiala variaza. Un nume de referinta pe piata de profil este Eva Energy, iar asta se datoreaza preturilor corecte si serviciilor complexe oferite, astfel ca pe langa serviciile simple de furnizare vine in plus cu asigurari si multiple reduceri la diversi parteneri strategici (ASIROM, OTP Leasing, etc). Poti afla mai multe despre acest furnizor pe www.eva-energy.ro .