Am un site – cat platesc pentru optimizare?

             Costuri optimizare seo intereseaza pe oricine isi optimizeaza un site si apeleaza la o companie sau un specialist SEO. Exista un pret standard? Se pare ca depinde de anumiti factori, iar a alege sa faci optimizare pentru site-ul tau este cea mai inteleapta alegere.

Daca antreprenorii nu apeleaza la specialistii SEO, pot intampina anumite probleme, cum ar fi: nu au acces la codul sursa, si deci nu pot face modificari singuri, iar un programator le va solicita niste preturi foarte mari; un programator nu mai poate rezolva problemele tehnice care se refera la redirectionari care nu mai sunt urmarite de Google, URL-uri neoptimizate, pagini care nu mai sunt indexate de Google; fara specialistii SEO se pot face inscrieri automate in directoare, comentarii pe bloguri, dar site-ul poate fi penalizat de Google; daca proprietarii site-urilor au promovat afacerea pe portaluri pe costuri foarte mari, dar fara beneficii, dar doar specialistii SEO pot redacta articole de calitate, pot alege cuvintele cheie, pentru ca site-ul sa fie citit, la costuri care nu sunt exagerate, dar au garantia reusitei.

Orice client care are un site, trebuie sa stie care sunt costurile pentru optimizarea site-ului si cand se face plata. Plata se face la final, cand se obtin rezultate, adica un specialist SEO trebuie sa fie consultat oricand de catre programator, care nu poate aduce o modificare unui site care sa aiba un impact negativ.

La ce se refera bugetul pentru optimizare? Bugetul implica activitati de redactare de articole, de review-uri si comunicate de presa, publicarea pe site-urile relevante, plata partenerilor pentru a publica comunicatele si advertorialele.

Depinde foarte mult de experienta companiilor SEO, care pot oferi si reduceri sau preturi promotionale mai mici, dar nu trebuie sa te gandesti doar la un pret foarte mic, ci in primul rand la contributia majora adusa site-ului tau, iar recuperarea investitiei in SEO se va face destul de rapid, pentru ca site-ul va creste si va ocupa pozitii de top in motoarele de cautare, si vei obtine clientii care vor asigura un profit cat mai mare firmei pentru care ai realizat site-ul respectiv.

In concluzie, oricat veti plati pentru optimizarea site-ului pe care il detineti, este evident ca nu veti pierde, ci va fi o investitie foarte necesara si care va da roade, in functie de bugetul alocat, iar plasarea pe prima pagina din motoarele de cautare se va datora optimizarii respective.

Costurile de optimizare se reflecta in rezultate si vor fi recuperate cu siguranta. Exista anumite pachete pentru servicii SEO, in functie de numarul de luni, numarul de articole, etc.

Alegerea pe care o faceti trebuie sa o faceti consultandu-va cu compania SEO, pentru a profita de ofertele care va avantajeaza cel mai mult, dupa ce responsabilul companiei SEO pentru relatia cu publicul va explica si va ajuta sa alegeti corect cel mai potrivit pachet. Trebuie sa aveti incredere in ofertele din ce in ce mai numeroase si mai atragatoare ale companiilor SEO, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.