Secretul succesului in viata

 

succesul in viata

 

   Cunosti indeaproape o persoana care are “un dar” al ei de a se purta cu ceilalti? Si care ti se pare ca se bucura cel mai mult de viata si are reusite mari?

   Oamenii cu abilitati de exceptie in relatiile interpersonale inteleg mult mai bine natura umana, pe care nu o apreciaza in termeni de “bun” sau “rau” si nici in functie de cum si-ar dori ei sa fie, ci o percep asa cum este.

   Astfel, intelegerea tendintelor si impulsurilor celorlalti le permite sa discearna mai bine motivele pentru care acestia actioneaza in felul in care o fac, ceea ce le ingaduie sa aiba mai multa usurinta si forta in comunicare.

   Orice om este insetat de aprecierea si acceptarea celorlalti.

   La fel cum corpul solicita mancare, fiinta omeneasca solicita acest sentiment al valorii personale sa fie afirmat frecvent. Si o persoana instarita simte nevoia de a primi complimente la fel de mult ca una saraca, desi uneori avem tendinta sa credem ca, datorita faptului ca au dobandit mult mai multe lucruri decat restul, cei instariti nu s-ar mai bucura la fel de mult atunci cand cineva isi manifesta aprecierea fata de ei.

   Exista o poveste despre generalul Oglethorpe, care nu a reusit sa-l convinga cu argumente logice pe regele George al II-lea sa intemeieze o colonie noua in America pana cand nu i-a subliniat faptul ca nu exista nici o colonie care sa-i poarte numele. In felul acesta, dintr-o cunoastere adecvata a vanitatii umane, s-a nascut statul Georgia, pentru care, surprinzator, au fost gasite si fondurile necesare.

   Daca vrei sa determini pe cineva sa faca ceva pentru tine, gandeste-te intotdeauna la un motiv personal care l-ar putea convinge, ceva care sa-l intereseze din prisma propriei persoane, ceva care sa-i sublinieze personalitatea.

   Acest principiu nu este valabil doar cand incerci sa convingi pe cineva. Se spune ca singura modalitate de a influenta o persoana pusa pe cearta este sa i se maguleasca egoul, gasind un motiv veridic, chiar mic, pentru a i se adresa un compliment.

   De altfel, greseala fundamentala in incercarea de a convinge pe cineva de un lucru este atacarea acestuia, a egoului sau.

   Spunandu-i unui om ca idealurile sale sunt stupide, el le va apara si mai puternic, fara sa mai tina cont de adevarata lor valoare.

   Pentru a determina pe cineva sa faca un anumit lucru,  calea cea mai buna nu este sa-l rogi sa-l faca, ci sa apelezi la el pentru a te ajuta sa te gandesti cum s-ar putea face. In acest fel persoana respectiva se va simti apreciata pentru capacitatea sa intelectuala si va fi motivata sa-si demonstreze inteligenta.

   Insusi Winston Churchill spunea: “Am descoperit ca modul cel mai bun de a-l face pe altul sa dobandeasca o virtute este sa i-o atribui.”

   Arata-i celuilalt increderea ta ca poate realiza un anumit lucru si il va face.

   Un principiu foarte bun, care te poate ajuta in vanzari, si nu numai, este sa vorbesti prin intermediul unei terte persoane.

   De ce crezi ca avocatii aduc martori pentru a convinge juriul, iar marturiile clientilor sunt folosite pentru a vinde un produs?

   Oamenii nu-si vor insusi neaparat argumentatia ta referitoare la un anumit lucru, insa vor asculta  de alte persoane impartiale, deoarece nu se vor “inchide” din pricina instinctului involuntar ca ai avea un interes ascuns in oferta pe care le-o faci.

   Studiile efectuate asupra unor persoane de succes au dat la iveala un factor comun: abilitatea in folosirea cuvintelor. Ei se pricep sa faca conversatie si sa-i atraga  si pe altii in discutie.

   Oamenilor cu mai putin succes le este teama sa nu spuna prostii, asa ca sunt mai putin inclinati sa vorbeasca.

   Si iti ofer acum un mic pont: deoarece tot ceea ce ameninta stima de sine este periculos, n-ar trebui sa fii niciodata sarcastic. Nici macar prietenilor apropiati nu le place sa fie tinta amuzamentului celor din jur, chiar daca nu vor spune acest lucru de teama sa nu fie considerati ca nu sunt “de gasca”.

   Relatiile interumane reprezinta stiinta de a ne comporta cu oamenii in asa fel incat nici egoul nostru si nici al lor sa nu aiba de suferit. Este de altfel singurul mod de a ne intelege cu ceilalti, care ne poate aduce vreodata un succes real sau o satisfactie adevarata.

   Diverse studii stiintifice au dovedit ca, daca inveti cum sa te porti cu ceilalti, ai parcurs deja 85% din drumul catre succes in orice afacere, ocupatie sau profesie si aproape 99% din drumul catre fericirea personala.

   Astfel, secretul succesului in afaceri, si in orice alta ocupatie, obicei sau activitate intreprinsa este stiinta de a relationa cu cei din jurul nostru.

   Desi in acest articol am atins doar o frantura din acest subiect, am dorit mai mult sa ti-l aduc la cunostinta, urmand ca pe viitor sa aprofundez si aceasta tema pentru a deveni adevarati experti in relatiile interumane de calitate.

   Acum am rugamintea la tine sa-mi lasi mai jos un comentariu in care sa-mi spui parerea ta despre subiectul ce l-am abordat in acest articol – despre cat de importanta este arta de a relationa cu ceilalti pentru succesul in viata al unei persoane. Poti veni si cu exemple reale, personale sau nu, pentru a fi mai explicit. Multumesc!

Un Like si un Share la acest articol pe Facebook va contribui la dezvoltarea unei societati sanatoase din punct de vedere financiar, lucru de pe urma caruia vom beneficia cu totii, inclusiv TU ! Contribuie si tu acum la aceasta schimbare benefica!

One comment

  1. Foarte bun articolul !

    Arta de a interactiona, de a socializa cu celelalte persoane, cunostinte, prieteni, parteneri de afaceri, etc., dupa parerea mea, este foarte importanta, sau chiar decisiva in stabilirea unui echilibru armonios si benefic in relatiile interumane.
    Pentru a stabili niste relatii benefice intre partenerii de afaceri, partenerii de viata, prieteni, etc. eu consider ca trebuie ca fiecare persoana sa lase deoparte orgoliile, ura, dusmania, dorinta de imbogatire si sa adopte o atitudine sincera, onesta, cinstita si iubitoare fata de persoanele apropiate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Loading...
Afla cum sa pornesti o afacere de la zero, pas cu pas, pana la profit!