Afacerile “mici” (cu bani putini)


afaceri cu bani putini

   Ideile de afaceri mici si cu bani putini nu detin mai putine sanse de a se transforma in afaceri profitabile, de pe urma carora sa castigati destui bani. Foarte multe exemple ne demonstreaza ca succesul in afaceri ia forme variate, se naste si din idei de afaceri mici, si din directia ideilor de afaceri pornite la calibru mult redus.
   Riscurile mai mici pe care le presupun acestea dar si criza economica care si-a pus amprenta din ce in ce mai mult i-a determinat pe multi dintre noii antreprenori sa se orienteaza catre astfel de idei de afaceri  .

 

   Iata si cateva sfaturi menite sa va indrume in directia potrivita si cand ideile de afaceri sunt mici si cu bani putini:

1. Nu va desconsiderati ideile de afaceri si potentialul acestora. Doar pentru simplul fapt ca anumite idei de afaceri cer capital redus de investitii nu inseamna ca trebuie sa le subestimati potentialul de a va rapi timp si energie sau de a va rapi bani in mersul lor spre dezvoltare. Ideile de afaceri mici si cu bani putini se pot dezvolta in mod optim, in conditiile potrivite, si va pot iesi din mana, va pot cere abilitati si competente care sa va depaseasca.

Chiar si cele mai mici afaceri trebuie sa beneficieze de o organizare buna, de un plan de afaceri bine pus la punct si de multa seriozitate si perseverenta.

Incercati sa va cresteti ideile de afaceri mici si cu bani putini cat mai gradual, cat mai treptat, nu in mod fortat si foarte rapid. De asemenea, nu uitati sa evoluati si dvs, in paralel cu necesitatile afacerilor dvs: instruiti-va, cooptati specialisti, experti si consultanti, largiti-va cunostintele in domeniu si fiti la curent cu orice schimbare produsa in domeniul in care v-ati pozitionat.

2. Evitati sa cheltuiti prea putini bani sau prea multi bani. Exista antreprenori numerosi care preiau idei de afaceri mici si cu bani putini si aloca sume mult prea mici pentru a le ajuta sa creasca. Sa spunem ca detineti o afacere cu sapun handmade, o afacere care cere capital initial redus. Cu toate acestea, apar sarcini de promovare, de marketing, de distributie si expansiune, sarcini care cer capitaluri adiacente. Luati-le in considerare si alocati sumele necesare pentru indeplinirea lor. Tineti minte ca o afacere lipsita de promovare nu isi are sensul si nu isi va gasi linia de profitabilitate.

3.Investiti timp in cercetarea competitiei si a audientei tinta. Ambele sunt vitale pentru succesul afacerilor dvs, chiar si cand discutam despre idei de afaceri mici si cu bani putini. Si in aceste conditii trebuie sa stiti ce vindeti, cui vindeti, de ce, in ce conditii, la ce preturi si cine va este cel mai temut dusman in lupta pentru suprematia pe nisa aleasa.   

 

Opt In Image
Ti-a placut articolul ?
Alatura-te comunitatii noastre si:

Vei primi un ghid din care vei invata cum sa iti incepi o afacere profitabila,pas cu pas,de la zero

Vei primi saptamanal sfaturi si articole despre afaceri si metode prin care poti scapa de problemele financiare

5 comments

  1. Ar fi interesant sa ne dati si cateva idei de afaceri pe care le considerati mai indicate …

  2. Daca este neaparat nevoie vom da si astfel de idei. Dar, cu timpul, pe masura ce veti evolua in acest domeniu, veti intelege ca ideea reprezinta doar jumatate, poate mai putin de atat, in 90 % din cazuri. Importante sunt alte lucruri, pe care le-am expus si noi in articolele precedente si pe care poate le vom relua ..

  3. credeti ca se mai poate face trai doar din afaceri mici in ziua de astazi?

  4. Nu doar credem..chiar se fac bani frumosi din asa-zisele “afaceri mici” .

  5. eu nu doar cred asta ci am simtit-o pe pielea mea…ceva ce merge, ii creste renumele si o sa fie mult mai cautata….spun asta cand am deschis de 2 luni si deja nu fac fata cererii foarte mari pt detalii cautati-ma viorelsimion89@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Loading...
Afla cum sa pornesti o afacere de la zero, pas cu pas, pana la profit!