Afaceri profitabile pe timp de criza

 afaceri pe timp de criza

   Criza a pus la pamant numeroase afaceri si multi antreprenori au pierdut finante importante in acest joc riscant. Si este adevarat ca este riscant sa intram in afaceri pe timp de criza, mai ales in conditiile in care nu ne concentram pe ideile de afaceri potrivite pentru criza.

   Totusi, unele afaceri profitabile se mentin astfel si pe timp de criza, si in perioadele cele mai aspre ale unei economii instabile, subrede. Cum reusesc? Ce actiuni intreprind? Pe ce strategii mizeaza? Care sunt regulile de aur ale jocului pe timp de criza pentru afaceri profitabile timp indelungat?

   Antreprenoriatul nu este simplu, insa pentru unii a devenit singura sansa de supravietuire, singura activitate care poate aduce stabilitate si libertate financiara.

   Multi incearca sa dea lovitura cu idei de afaceri care nu isi au locul in aceasta perioada economica imprimata de turbulente majore. Exista, in cel mai adevarat sens, idei de afaceri viabile pe timp de criza si idei de afaceri neinspirate pentru aceste timpuri. Secretul sta in identificarea celor care ne pot oferi sanse reale de a obtine profituri. Conditia esentiala este sa ne pozitionam pe nise care detin cereri importante, stabile, neintrerupte, neconditionate de criza sau chiar catalizate de criza.

Haideti sa vedem care sunt cele mai importante reguli pentru afaceri profitabile pe timp de criza, reguli oferite de Geoffrey James pentru INC:

1. Nu te concentra pe temerile care te preseaza. Secretul consta in motivatia de a intrece orice obstacol care se iveste in calea afacerilor pe care le conducem. Nu va afundati in marea de stiri negative ci concentrati-va pe resursele pe care le aveti la dispozitie pentru a va creste entuziasmul si starea de spirit pozitiva.

2. Treceti pe ofensiva, renuntati la pozitia defensiva. O pozitie defensiva ar putea distruge si ultima speranta de succes. Cautati noi surse de profit, stabiliti obiective si mai agresive, implementati strategiile de care va temeati pana in acest moment. Cu alte cuvinte, pe timp de criza, pentru afaceri profitabile este nevoie de asumarea unor riscuri majore, insa alese in mod inteligent, in mod strategic.

3. Implementati noi politici de preturi. Pe timp de criza, pentru afaceri profitabile este nevoie de strategii de preturi care sa functioneze pentru diverse segmente ale audientei tinta. Secretul consta in adaptabilitate, in modelarea preturilor pentru a intampina nevoi si dorinte din randul audientelor tinta pe care va bazati pentru profituri consistente.

4. Re-prioritizati-va oportunitatile. Pe timp de criza este nevoie de o rearanjare a surselor din care sperati sa obtineti profit. Este nevoie de o restrucutare majora si care va poate repune in joc sau care sa va mentina pe linia de profitabilitate.

5. Mizati pe networking ca sursa de profituri considerabile. Strategiile de networking sunt considerate a fi strategii eficiente si care necesita investitii banesti reduse, strategii perfecte pentru contextul unei crize economice.

6. Mentineti-va rata de vanzari. Chiar daca nu veti obtine aceleasi rezultate ca inainte de criza economica, este esential sa pastrati numarul de incercari de vanzari prin telefon, fata-in-fata, numarul de scrisori de vanzare si nu numai.

7. Luati hotararea de a va distra si cand criza isi face de cap. Este extrem de dificil sa incercam sa ne mentinem tonusul pozitiv pe timp de criza, insa este esential pentru a creste afaceri profitabile sau pentru a le mentine pe linia continua de rezultate pozitive. Incercati sa va pastrati motivatia, pasiunea si entuziasmul in stare activa.

Trebuie sa fiti constienti ca mediul de afaceri devine un camp in care selectia naturala ar trebui sa aiba ultimul cuvant.  

Vor aparea din ce in ce mai multi afaceristi cu putere mare de adaptabilitate la schimbare, persoane creative si orientate catre inovatie continua. Antreprenorii sunt nevoiti sa jongleze rapid si cu cea mai mare tenacitate cu modificarile audientelor-tinta daca vor sa aiba succes.

Trebuie sa invatati sa fiti niste antreprenori care inteleg ce inseamna bootstrapping de calitate, antreprenori care inteleg care sunt cele mai viabile strategii de economisire, antreprenori care stiu ce beneficii incaseaza cand folosesc angajati virtuali, antreprenori care au inteles ce reprezinta social media in lipsa fondurilor banesti necesare pentru implementarea strategiilor clasice de marketing si advertising.

Mai presus de orice, antreprenoriatul pe timp de criza trebuie sustinut prin organizare si planificare riguroasa. De multe ori uitam ca planurile de afaceri au si scopul de a ne ajuta sa evitam riscuri si obstacole, de a ne ajuta sa trecem pentru criza si sa venim cu solutii pentru cele mai grave probleme.

Una peste alta, “criza” nu a insemnat si nu inseamna sfarsitul afacerilor profitabile, ci doar necesita o noua abordare din partea celor ce vor sa le porneasca si sa le dezvolte.

Succes!

Opt In Image
Ti-a placut articolul ?
Alatura-te comunitatii noastre si:

Vei primi un ghid din care vei invata cum sa iti incepi o afacere profitabila,pas cu pas,de la zero

Vei primi saptamanal sfaturi si articole despre afaceri si metode prin care poti scapa de problemele financiare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Loading...
Afla cum sa pornesti o afacere de la zero, pas cu pas, pana la profit!