5 reguli de aur pentru succesul in afaceri

succes in afaceri

  Richard Branson este un om de afaceri britanic care deține casa de muzică Virgin Records și compania aeriană Virgin Atlantic Airways. În anul 2011, Branson era al cincilea cel mai bogat om din Regatul Unit, cu o avere de aproximativ 4,2 miliarde dolari.

   Richard Branson este un om de afaceri excentric, fiind prima persoană din lume care a zburat cu un balon deasupra Atlanticului.

    Prima afacere a pornit-o la varsta de 16 ani – revista Student, iar la 20 de ani detinea record de comenzi.
 
   Intr-un articol publicat pe site-ul entrepreneur.com, el trece in revista cinci reguli de aur care i-au asigurat succesul in demersurile sale ca si antreprenor.

   Cele cinci reguli pe care le mentioneaza miliardarul in articol sunt:

1. Daca nu-ti place ceea ce faci, nu o mai face. Trebuie sa iubesti ceea ce faci.

2. Fii inovativ: creeaza ceva diferit care sa te evidentieze.

3. Angajatii tăi sunt cel mai de pret activ. Daca ei sunt fericiti si clientii tai vor fi fericiti.

4. Condu ascultand: cere, in mod regulat, feedback de la personalul tau si de la clienti.

5. Fii vizibil: promoveaza compania si ofertele  punandu-te pe tine in fata camerelor de luat vederi.

   El recomanda firmelor, ca indiferent de domeniul in care activeaza, sa depaseasca canalele media traditionale si sa-si construiasca o strategie buna in online, pe retele de socializare cum ar fi Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn.

   “Start-up-urile pot demara cu bugete de marketing mai mici patrunzand mai rapid pe piete noi. Dar, in acelasi timp, trebuie sa-si apere pozitia pentru ca asa cum produsele au avut succes, ele se pot demoda”, spune Branson.
  

   Intr-un alt articol, Richard Branson ne indeamna sa ne construim afacerea folosind ideile angajatilor, sa castigam increderea oamenilor si sa ne crestem profitul fiind amabili.

   Oamenii, in general, fie ei clienti sau proprii angajati, au nevoie sa se simta incurajati. Odata cu asta vor putea gandi corect empatizand cu ceilalti si avand o atitudine pozitiva fata de companie.

   Ca fondator al propriei companii, ai putea să vorbeşti lumii despre produsul tău nou şi incredibil, l-ai putea prezenta în cadrul evenimentelor de profil, dar acest lucru nu ar fi posibil fără toți coechipierii care muncesc din greu, în culisele prezentării, acei oameni care au făcut totul, de la testarea produselor şi cercetarea pieţei, până la stimularea interesului jurnaliştilor.

   Totusi, contrar opiniilor multor oameni de afaceri, nu angajatii decid daca afacerea va fi profitabila sau nu.

    Munca lor este decisiva, adevarat, evident. Dar sa tinem cont ca este evaluata de potentialii clienti, ea este trecuta prin filtrul acestora.

   In concluzie, orice idee buna trebuie pusa in practica.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Loading...
Afla cum sa pornesti o afacere de la zero, pas cu pas, pana la profit!